My Kid

My Kid

joi, 28 iulie 2011

Intelectul profan si esteticul de 2 bani.

...a trecut vremea expresiei folosite pana la epuizare, "deci".
A trecut cu brio, chiar daca a trecut greu. Apoi, o pauza de la sabloanele comemorative ale saraciei unui vocabular tot mai americanizat. "Targeturi", "job", "fresh", storm-braining", "cool", etc sunt auzite, parca, tot mai rar.
Pentru ca romanul si-a dat seama ca e timpul sa treaca la un limbaj ceva-ceva mai ales, dar care in acelasi timp sa scoata in evidenta faptul ca in ciuda faptului ca umbla pe strada cu florin salam urland din Nokia N3 el nu este un manelist batut in cap, faptul ca scuipa seminte in troleu si pe strada nu-l face automat un incult si-un rapanos moral. Asa ca, in inepuizabila sa imaginatie si versatilitate, cu ajutorul DEX Online, romanul a trecut la uzul (oh, de cele mai multe ori atat de ingrat) cuvantului "frustrat". Probabil ca in mare parte nici nu stie ce inseamna exact, dar da bine mai ales cand vrei sa arunci o umbra de intelectualitate peste tricoul cu "de puta madre" care miroase a shaorma. Nu conteaza daca esti sau nu frustrat, termenul cu aplicatii psihologice este de multe ori folosit drept ofensa de mare greutate. Te face sa te simti mic si neajutorat, demascat in lumea ta murdara, de orice amarat care iti spune drept in fata "esti un frustrat". Putin importa faptul ca n-ai apucat sa zici nici 10 cuvinte din care sa se deduca asta sau poate esti pus si simplu nemultumit de ceva, nu conteaza dom'ne, esti un frustrat pentru ca adevarul e nesemnificativ in fata aurei de victorie net superioara pe care acest cuvant il arunca asupra interlocutorului.
Nu-ti place bendeac ? esti un frustrat pentru ca bendeac e un "mare" actor. Nu-ti convine ca mai stiu eu ce blondina si-a etalat tatele in vreun club? Esti un frustrat, pentru ca aia e vedeta si tu esti o mica ramasita de gunoi putrezit care n-a reusit deloc in viata. Asta se aplica si vedetelor care se balacaresc intre ele, uneori folosind aceeasi expresie si din acelasi motiv: sa fie una deasupra celeilalte. Victorios iese cel care reuseste ca din patru cuvinte folosite, cinci sa fie "frustrat".
Un alt tic verbal care ma distreaza este "da, ziceam doar asa" sau "spuneam ca idee". Dar in cazul asta, sa fiu al naibii de-mi pot imagina motivele acestor ziceri, dar banuiesc ca e un fel de "ups, am comis-o, stai sa-ncerc sa repar". Parca aud conversatia:
- Du-te-n ma-ta.
- Pai ce-am facut?
- A, nu, spuneam ca idee.
-Aaaaa e bine, m-am linistit. Credeam c-ai spus doar asa.
Cred ca pana la urma am devenit si eu un frustrat de cand vad atata imbecilitate si superficialitate crasa retusata de niste doctori falsi si total nepriceputi in chirugia estetica a aparentelor, atata prostie si mitocanie oribila care ne inunda tot mai mult. 
Si daca nu va place ce-am scris, sunteti niste frustrati.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu