My Kid

My Kid

marți, 28 februarie 2012

De ce Cristi Puiu are coaie

1. pentru ca a facut filmul Aurora.
2. pentru ca nu a mai facut un film gen Moartea D-lui Lazarescu.
3. pentru ca a facut Aurora si a si jucat in el chiar in pula goala, intr-o scena de la dus.
4. pentru a a facut Aurora din care imbecilii nu au inteles nimic dintr-un motiv foarte simplu: nu era nimic de injurat.
5. pentru ca a facut Aurora incercand sa faca ceva cool si dupa parerea mea i-a reusit din plin.
6. pentru ca intra bine in rolul personajului si are privirea aia fixa de nebun si logica buna cum o au cam toti nebunii. 

In Moartea d-lui Laz. toti au inceput sa injure sistemul corupt si sa-l caineze pe mosu ala care-a murit intre 'jdemii de spitale, dintr-un motiv simplu: ii face sa para mai buni.
In Aurora nu prea e nimic de injurat. Aurora e o poveste. La Aurora te uiti si incerci sa intelegi ce mama dracului vrea nenea ala cu pusca desi prea greu n-ar trebui sa fie. Daca nu reusesti spui ca-i un cacat de film. Romanul s-a obisnuit sa fie intelectual. Mai intelectual decat toti intelectualii. Citind mai multe critici mai mult sau mai putin malitioase sau scrise de niste oameni mai mult sau mai putin prosti, am inceput sa vad filmul asteptand sa-mi vina sa vomit de naspa ce e.
Aiurea ! E un film beton. Daca l-ar fi facut un american ar fi fost altfel. Ca in America oamenii care isi pierd controlul si devin treptat niste sociopati incurabili sunt altfel: adica vorbesc engleza. In Aurora toata povestea e romaneasca. Nu e nimic de injurat, nici de ras, nici de plans si nici nu contine vreo insemnatate sublima si ascunsa. Nu e nimic care sa-ti faca spiritu sa exalte si nu e nimic din film care sa-ti dea motiv sa discuti despre el ca sa para ca ai o personalitate minunata printre prietenii de cacat pe care-i ai. Tocmai de aia e fain.
Si ma face sa vreau sa ma duc sa cumpar si eu o pusca de vanatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu