My Kid

My Kid

duminică, 7 august 2011

Breaking news.

Am vazut azi un buletin de stiri de la realitatea tv cu o crainica (Dana rasboiu, cred) care e criminala. De amuzanta. Si de enervanta in acelasi timp. 11 copii din Reghin au fost transportati de urgenta la spital dupa ce s-au balacit intr-o piscina, sub suspiciunea de intoxicatie cu clor. Sus, deasupra atotputernicului ecran plin cu minunatii, era un banner galben de toata frumusetea pe care rulau breaking news: "11 copii, intoxicati cu clor la un strand". D-na crainica intra in direct prin telefon cu primarul din Reghin. Dupa aprox. 10 minute de discutie in care omul a explicat de vreo 5 ori ca administratorul strandului (care se spune ca a si inchis distractia si a alertat Salvarea) este la spital cu micutii si ca "nu se stie cu ce s-au infectat copiii", d-na crainica (sper sa ma ierte daca involuntar am dezvirginat-o de la gradul de domnisoara) repeta pe un ton martial si plin de manie proletara, asa cum sade bine unui roman indignat (aprox): "suntem in direct cu d-l X, primarul orasului Reghin unde 11 copii s-au intoxicat cu clor". Nenea ala ii explica pentru a 6-a oara ca nu se stie exact cu ce s-au intoxicat copiii, pentru ca la masuratori, nivelul clorului era in regula. Dupa lungi dezbateri in care d-na/d-ra parca incerca pe-ala sa-l convinga ca, de fapt, ea stie dar nu vrea sa ne spuna ca de fapt clorul a fost de vina, incantatoarea conversatie s-a sfarsit.
Si tocmai cand credeam ca apogeul genialitatii mele in a inventa injuraturi atroce si-a pierdut motivul inspiratiunii, citesc dupa 10 secunde, pe acelasi post, in acelasi buletin de stiri si pe acelasi banner galben, aceleasi breaking news dar parca-parca putin modificate: "11 copii, intoxicati cu clor la un strand", urmatoarea stire care rula mandra fiind "administratorul a aruncat clor in apa". Ma gandesc ca poate operatorii  intrasera in concediu de urgenta sau se uitau pe sub fusta prezentatoarei, poate i-au lovit brusc si simultan niste ciocane in moalele capului sau poate se uitau la filme porno, de-a putut rula o stire care sa acuze un om, fara ca macar sa se cunoasca motivul intoxicatiei.
Macar e bine ca nu s-a petrecut vreo tragedie cu vreun elicopter care sa cada pe-acolo, ca cine stie, am fi citit ca "administratorul unui strand a doborat un aparat de zbor cu o piatra aruncata la nervi. Din pacate aparatul de zbor nu a cazut in studioul notru de stiri".

Un comentariu:

  1. nu stiu in ce masura prezentatoarea este de vina...i s-a spus sa toarne pe post tampenia si a facut-o. de cate ori nu mi s-a spus si mie sa scriu prostii...imi amintesc...acum vreo..x ani..lucram la J.N. si unul dintre sefi mi-a spus...inventeaza ca de aia esti jurnalist! mai ca ma bufnise plansu..eram si eu mica pe vremea aia. acum nu ma mai socheaza nimic. chiar si in prezent sunt obligata uneori sa mai scriu si lucruri cu care nu sunt de acord...si ce sa faci? explici, te agiti, spui ca nu e ok, te infurii, mai si urli iar apoi...tot ca ei faci. iar apoi tot tu esti considerat isteric si rau voitor...degeaba le explici ca baai..acolo e numele meu...ma fac de ras...degeaba. lasa ca nu te faci. daca te intreaba cineva spui ca te-am pus eu..:)))).

    RăspundețiȘtergere