My Kid

My Kid

miercuri, 6 octombrie 2010

Hmmmmm....

http://bebesiluan.wordpress.com/
Un caz dramatic, ca multe, multe altele in care sunt implicati ca si victime - copiii..
Fiinte pure care nu au nici o vina decat acela ca s-au nascut unde si cand nu trebuia. Ca s-au nascut, de exemplu, in Romania, acest taram pe care multi il considera ca fiind locul ales si binecuvantat de D-zeu. Binecuvantat? Cu oamenii ASTIA ??????
Acum ceva vreme era o campanie nationala imensa, promovata pe toate fronturile inclusiv in linia intai pentru strangere de fonduri in vederea operatiei la ficat de care avea nevoie Cristi Minculescu. Lasand la o parte aspectul personal de a nu-mi placea formatia, sunt de acord ca admiratorii doresc sa isi ajute <idolii> nu e nici o crima in asta. Ceea ce consider o crima este faptul ca multi copiii, pentru ca despre micutii inocenti este vorba, prea multi mor datorita ignorantei, delasarii, indiferentei-pana la urma- ticaloase care ne apartin noua, celor din jur...Recunosc ca foarte rar am donat ceva pentru oricine, nu din egoism ci din neincredere. Si am gresit mult spunand < nu sunt sigur> cand poate cei 10 lei am mei mai faceau diferenta dintre viata si moarte. Nu condamn pe cei care nu ofera, condamn pe cei care ofera discriminatoriu si subiectiv..Condamn pe cei care cer bani pentru a salva o viata, condamn jigodiile care plang cu lacrimi de crocodil urland ca asa ceva putea fi evitat..Spuneam ca e oarecum normal sa ajuti pe cei pe care ii admiri insa intre a ajuta un om si a ajuta un copil - aleg si cred ca oricine, in orice situatie ar trebui sa aleaga cea de-a doua varianta. Alegeti intre inocentii in defavoarea si pacatosilor care mai mult sau mai putin isi platesc pacatele..alegeti copiii, pentru ca ei spre deosebire de oameni, sunt ingeri si pana a deveni buni sau rai, au nevoie de sansa de a respira..
Copilul din cazul de mai sus este copil de preot....probabil ca al unui preot la fel de ipocrit ca si altii. Insa unde este bunatatea propovaduita de restul tagmei de corbi ai lui Dumnezeu? Unde este ajutorul mutual la care ei incearca sa instige enoriasii? Unde e soborul de preoti cu masini si case somptuoase? Unde sunt banii stransi de la babele si mosii care prin donatii catre biserica incearca sa isi cumpere un loc in rai, incercand sa-l mituiasca astfel pe Dumnezeu ? Unde sunt colegii de breasla care ar fi trebuit sa fie primii care sa sara in ajutorul micutului? Asteapta un sfarsit tragic pentru a-si exprima apoi regretul prin vorbe mari care nu costa nimic? De ce incercam sa strangem bani pentru Mutu, pentru Minculescu, pentru altii care doar muritori de foame nu sunt, uitand in schimb vietile care cu adevarat, fara sprijin nu pot merge mai departe?
Ei reprezinta inocenta pe care am pierdut-o cu totii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu