My Kid

My Kid

miercuri, 6 octombrie 2010

O lume tot mai inchisa la culoare.

http://www.youtube.com/watch?v=nxVrfhVktZQ&feature=player_embedded

Problema tiganeasca....Hmmm...am fost avertizat ca e un subiect controversat.

Eu as spune ca este totusi un subiect care la fel ca si orice alt diferend poate fi redus la minim prin simpla restrangere a parerilor subiective, la miezul problemei.

Cuza i-a eliberat din robie, de atunci au trecut vreo 200 de ani. Treceti peste. Pana acum ar fi trebuit sa se <adapteze>, <integreze> sau cum vreti sa spuneti.
Cu o singura conditie: sa vrea.
Sa fie asta oare o genetica oarecum anormala a rasei tiganesti, imposibil de alterat de catre o lume (cat de cat) civilizata ?
Au vrut scoli - le-am dat, au furat ce-au putut, au violat cat au putut si-au plecat.
Au vrut slujbe - le-am dat si-au batut joc de ele.
Eu zic: haideti sa nu ne mai batem cu pumnii in piept spunand ca incercam sa schimbam prejudecatile vis-a-vis de tigani. Haideti sa nu fim mai catolici decat Papa si sa acceptam faptul ca un tigan ramane un tigan. Si ca nu este vorba despre niciun fel de prejudecata ci este o realitate. Daca va deranjeaza faptul ca noaptea e intuneric, e problema voastra, dar asta nu schimba cu nimic adevarul.
De atatea ori ne-am lamurit (si nu imi bat capul cu statistici pentru ca sunt convins ca nu sunt necesare) si in atatea randuri, incat devine clar ca nu timpul a determinat (si nici istoria) ca tiganii sa fie o minoritate de care oricine se poate lipsi. Si ca asa cum exista mongoloizi si caucazieni - exista: tigani.
Fiecare rasa cu specificul ei; tiganii au specificul si caracteristica genetico-istorica de a fi paraziti.
Sa amintesc si de stilul absolut mizerabil in care stalcesc limba romana? De felul cum put? De abordarile stridente pe care le fac pe strada si nu numai? De cersetorie? De locurile insalubre care pana la priponirea lor acolo erau decente? De modul in care au legile lor proprii, cum isi fac singuri dreptate, cum se razboiesc cu o indiferenta crasa fata de legile unei tari careia culmea - tot ei ii cer sa ii adopte? Am ajuns sa vorbim despre o temuta "mafie tiganeasca" ce desconsidera insasi statul si oamenii carora le datoreaza in cele din urma posibilitatea e a face avere (pentru ca daca toti romanii ar fi uniti precum sunt acesti negrii) - nu ar avea nici o sansa.
Daca toti romanii ar lasa la o parte ipocrizia, s-ar uita in sine si ar spune un hotarat NU....plaga aceasta ar disparea. Ar fi o alta Romanie, nu spun curata, insa ceva mai curata...ar fi un rau eliminat si prin eliminarea sa poporul asta si-ar demonstra siesi ca este capabil sa ia atitudine.

Sunt tiganii responsabili de imaginea noastra in occident? Sa lasam la o parte modestia ipocrita de buni crestini si recunoastem ca da. .
Pentru ca suntem cu totii cu nasul in mizeria creata de acesti paraziti sociali analfabeti si murdari, admirati de la distanta pentru obiceiurile lor numite exotice, auto-incoronati cu regi, cu imparati, cu vrajitoare si cu o mandrie stupida de a avea o incapatanare cu adevarat criminala confundata cu independenta, suntem cu nasul mai adanc in ea decat imputitii (la propriu) de francezi si tiganii de italieni (ca idee, tiganii sunt PRINTRE noi, italienii sunt o corcitura intre popoare, ca si francezii).
Dar, cu toata desconsiderenta privind popoarele de mai sus, create si ele prin alterarea rasiala cu umanoizi de alte culori proveniti din insule pierdute in timp si spatiu, admir masurile luate de francezi precum si suportul moral acordat de catre italieni guvernului Sarkozy( corb la corb nu-si scoate ochii - ambele popoare sunt cunoscute pentru lasitatea si in(s)dolenta de care au dat dovada de-a lungul vremii inclusiv in al II-lea razboi mondial). Pentru ca, cred ca pana la urma sunt singurii care au avut curajul si puterea necesara de a admite un lucru: cand sobolanii ti-au navalit in casa nu poti decat sa-i dai afara sau sa-i extermini. Si in aceeasi masura condamn pozitia parlamentului european cum ca deportarile actuale se aseamana cu cele naziste. Da, corect, se aseamana: tiganii au fost triati, si atunci ca si acum. Eu devenit persoane exilate, non-grata, atunci ca si acum. Si problema care e ? Au si ei una: au murit cateva milioane in lagare de concentrare si cer o recunoastere a unui Holocaust tiganesc. Meritati-l !!!!!!!!!!!!  Nu sunt pro-semit, dar evrei au murit mai multi, si-au luat inima-n dinti si-au pus-o de-o tara numai a lor. Tiganii..de ce nu? Plus ca aveau deja o tara: <exotica> Indie.
Ca si paralela - roata se-nvarte: ca dovada, afisele anti: tigani, bulgari si yuppy!!!!! italieni :D.
Hi hi- daca nu ar fi fost precendetul creat de ultimii mentionati am fi simtit din plin "indignarea" "fratilor" nostrii italieni. Life is so serious as a heart attack.
Diferenta intre elvetieni, francezi si italieni este una simpla: primii isi permit.
Il condamnam pe Hitler ca a exterminat o gramada de tigani. Din pacate, nici el si nici Maresalul Antonescu nu a avut timp sa ne scape de toti...Si totusi, sub protectia deratizarii trecute, germanii dorm ceva mai linistiti decat restul, pentru ca nu prea au tigani. Hmmmm....se pare ca frica este totusi paznic bun.
Acum cativa ani, o gramada de ONG-uri inclusiv din strainatate condamnau Romania si rasismul de care majoritatea romanilor dadeau dovada. Hopa ! Na, ca s-au trezit cu ei pe cap. Si aceeasi francezi si italieni inclusivi "civili" care le luau partea s-au trezit fata-n fata cu aceeasi problema si-au stiut ce sa faca. Chestia e ca ei au avut un cadru legal de a-i expulza. Sunt curios ce reactii ar exista daca ar lua cu asalt si si-ar pune corturile si cartoanele in fata parlamentului european..Bag mana-n foc ca nu i-ar pofti sa-i intrebe ce mai fac si nici nu le-ar da masa, casa si abecedare sa invete franceza. E usor sa vorbesti de la distanta, sa dai lectii de moralitate si sa-ti desenezi o aura angelica de-asupra capului atata timp cand nu pute ala langa tine in autobuz, cand nu vezi ranjetele lor in jur cand nu citesti despre <cetateni rromi> care-ti comit faradelegi in batatura. Ca de obicei, bunul simt si legile sunt facute pentru cei care se rezuma doar la a privi, fara a simti.
Oooo da...o gramada de oameni de bine din romania s-au arata intrigati de expulzarea tiganilor. Pentru ca i-au expulzat tot aici. Daca-i duceau in alta parte (peste Bug, de exemplu) toata lumea ar fi rasuflat usurata.

Si nu vorbesc nu numai despre tiganii cersetori, tiganii nomazi, ci si despre tiganii <cu stare>..Manelisti, lautari, oameni de afaceri.
Adriano Celentano e tigan.
Toto Cutugno e tigan.
Taraful din Clejani nu e format tocmai din fii de daci.
Mihaela Runceanu a fost tiganca.
Cornel Busuioc e tigan.
Marcel Pavel e tigan.
<Maestrul> Madalin Voicu e tigan.

Ah, pardon...primii doi sunt italieni si restul romani, ca deh...asa-i lumea. Haideti sa-i numim tigani, sa le admitem talentele si sa-i duce(ti)m de aici. O mana de oameni mai mult sau mai putin talentati nu reprezinta o generalitate a unei rase. Una e sa condamni un popor pentru 2 uscaciuni si alta e sa iei apararea unei rase de infractori in favoarea a 2 verdeturi.  Definitia de "molima neagra" ce definea holera are tot dreptul de a defini o boala europeana mult mai actuala...
"Nu vrem ca lumea sa ne iubeasca - doar sa se teama" spunea cineva mai demult referindu-se la propria rasa si propriul popor. Din pacate,  acum teama vine din partea altora care au dreptul de a se considera aproximativ la fel de superiori insa nu au puterea de a o arata. Si tot acel cineva spunea: "daca poporul german nu poate gasi puterea sa lupte, atunci poporul german merita sa piara". Felicitari, popor roman, primii pasi au fost facuti de 20 de ani incoace. Insa in sens invers.
Cat timp o sa ne ia pana realizam ca idealul integrarii tiganilor e imposibil de atins? Sa nu fie prea tarziu cand o sa auzim ursii de la cercul polar urland "Oooooff viata mea" in timp ce fac burlane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu