My Kid

My Kid

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Vis de serial american

De vreo 2 saptamani incoace ma uit la un serial american. Cu politisti, psihologi si infractori sau criminali foarte parsivi. Serialul in sine e placut la vedere si e bun de gustat in fata unui castron plin de cartofi prajiti. Si n e primul serial de genul asta la care ma uit, dar de fiecare data ma fascineaza un lucru: mereu psihologul e mai destept decat toti politistii la un loc. In filmele astea, politistii exista practic doar pentru a mai da si ei, acolo, o mana de ajutor la rezolvarea unor crime.
Indiferent ca e vorba de psiho-patologie, psihologie behaviorista, etc. sau pura intuitie, psihologul ala inlocuieste cu extrem de mare suces o intreaga sectie de politie si de trupe speciale doar prin modul cum stie el, asa, sa ii faca pe ticalosii aia de criminali capitalisti sa iasa din dulap si sa-si recunoasca fapta.
De-ar fi sa ma iau dupa serialele astea americane, in toata lumea asta mare n-ar mai fi nevoie de politisti: ar ajunge cativa psihologi precum astia de care vorbesc si brusc intreaga lume ar fi ferita de crime, judecatorii si procurorii ar exalta in fata atator cazuri pe care avocatii apararii nu le-ar putea dribla, s.a.m.d.
Unu ca ala si-ar seama ca Ion a omorat-o pe Vasilica - dupa felul in care se sterge la nas si ca Vasile vrea ca in urmatorii 15 ani sa omoare  tot codul postal judecand dupa cat de des se scapina in cur.
Imi imaginez ce s-ar alege de Cioaca si a sa Elodia, de-ar fi sa traiasca intr-un serial din asta. Ani de zile autoritatile competente (cum stim cu totii ca sunt in Romania) s-au chinuit sa rezolve cazul (si se vor chinui in continuare) si n-au reusit. Nici o problema, ca vine un psiholog din America si in 2 zile procurorii ar anunta pe  posturile nationale: Cioaca a marturisit: el a omorat-o pe nevasta-sa.
Asa ca da-o dracu' politie, da-l incolo pe Superman sau Batman -  luati un psiholog din asta si rezolvati problemele si mai repede, si fara violenta, ca dauneaza la aia mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu