My Kid

My Kid

duminică, 11 septembrie 2011

Recenzie.

Am sa incerc sa fac o recenzie a romului.
Romul, dupa cum stim cu totii, este o bautura spirtoasa.

Aparitia romului si evolutia sa in Romania: 
Geneza romului este inca sub semnul intrebarii dar sunt sanse ca acesta sa provina din orient. Primele dovezi ale existentei romului pe teritoriul patriei noastre dateaza din secolele 15-16. De atunci, romul a fost prezent tot mai mult in viata sociala pentru ca in final, sa fie consumat (dar in acelasi timp sa si consume), in multe cazuri ajungandu-se chiar la intoxicatii cu rom. Pe teritoriul Romaniei. Romul se gaseste cam peste tot: in cosurile de gunoi, aruncat pe strada, il poti gasi si in magazine, la bauturile ieftine si proaste, in containerele de reciclare. Uneori fara sa iti aduci aminte cum a ajuns acolo, il poti gasi chiar si in casa (dupa usa de la bucatarie sau in dulap) cand te intorci seara de la munca, obosit si fara chef. Si atunci trebuie sa ii multumesti romului pentru ca prin prezenta sa, iti mai alunga monotonia si simti ca merita sa traiesti. Exista si reclame la rom (am vazut  la televizor) pe taraf tv, manele tv dar si in cadrul unor reportaje despre nunti si botezuri. Aceste reclame sunt justificate 100% deoarece la o nunta, la o cumetrie, ceva, trebuie cel putin un rom care sa te incante.
Calitati :
Cercetatorii nu au reusit inca sa gaseasca calitati ale romului. In ciuda impedimentelor ridicate de A Doua Conflagratie Mondiala, se pare ca primele cercetari asupra romului s-au facut de catre savantii germani intre anii 1940 - 1944 dar fara nici un rezultat.

Culoarea romului este una atragatoare pentru necunoscatori, de un rosu inchis uneori cu tente maronii si alteori poate avea chiar o nuanta spre negru.

Gustul primordial al romului se poate caracteriza prin "neplacut".
Dar combinat cu alte bauturi alcoolice (vin, bere, etc) consumate anterior, romul poate avea o savoare dulce, uneori chiar boema.

Efectele romului:
La degustare, ti se pare ca fiind seducator, iti poate amorti spiritul prin intonatiile sale aproape melodice pe care ti le sopteste la urechea interna pentru ca in cele din urma se te faca sa iti pierzi echilibrul. Se induce usor de tot in organism, corupand intreg sistemul de valori, treptat-treptat acesta fiind inlocuit de tot felul de idei nastrusnice.

Existenta romului in Europa:
In zilele noastre, romul se gaseste in intreaga Europa: Romania, Franta, Belgia, Ungaria, Spania, Italia s.a.m.d. Mai putin in Germania, unde a fost interzis acum multi ani. Urme insa, se mai gasesc si acolo dar foarte putine.
Diferenta consta insa in consumul si modul de consum al romului in diversele tari mentionate. Daca in Romania este tolerat si in multe cazuri chiar dorit de unii concetateni facandu-se in acest fel abuz de consum de rom, la populatiile din Franta, Italia, Spania s-a observat o tot mai mare denuntare a romului ca fiind daunator iar bastinasii din tarile mai sus mentionate doresc chiar interzicerea expresa a oricarei urme de rom in tarisoarele lor. Franta, de pilda, a returnat cateva mii de sticle de rom catre fabrica producatoare (informatia nu este inca verficata). Dar inca mai exista contrabandisti care strecoara romul, in ciuda boicotului exercitat de catre autoritatile statale.
Dar, din pacate, in nici una dintre tari, sticlele ce contin rom nu au etichete asemanatoare cu cele de pe pachetele de tigari: "Atentie, romul provoaca voma",  "Atentie, romul poate provoca moartea" sau "Romul poate provoca pierderea cunostintei si a obiectelor personale". S.a.m.d.

Viitorul romului
Nu se cunoaste cu exactitate cat timp romul va mai exista, dar in se pare ca in Romania viitorul sau este asigurat de cel putin doua cauze:
1. consumul zilnic de rom, care este in crestere.
2. fabricile ilegale de rom, situate peste tot: pe strazi, in case particulare, in paduri. S-au descoperit chiar fabrici de rom in carute si in corturi, fapt ce denota inteligenta si perseverenta producatorilor ilegali de a pacali autoritatile.

Concluzia ce se poate trage este ca romul e o bautura alcoolica perversa si subtila, asemanatoare cu un flagel, ce se strecoara in corp precum o lama de cutit sau te loveste in moalele capului precum un levier ascuns intr-o alee, iti zapaceste auzul precum o muzica cu accente orientale, provoaca dureri de cap a doua zi si creeaza o stare de nesimtire in tot organismul. Riscurile unei coruperi a populatiei in proportie de 100%  sunt extrem de mari atata vreme cat  romul nu va fi stopat.

Voi incerca, pentru data viitoare, sa fac o recenzie a pasarilor migratoare. 

3 comentarii:

  1. Nu mai pot de ras!!! :)))))) Nici macar nu mai am ce sa comentez aici. Ai spus tot. Si mie nu mi-a mai ramas nimic!! Nici macar o picatura de rom!!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) Multumesc frumos :) Eu am bere ca romul imi provoaca voma :P

    RăspundețiȘtergere
  3. am avut si eu cateva la bord..aseara..si mi-au provocat si mie ceva dar nu mai tin minte ce. daca trec pe "sampanie" o sa te superi :)))) asa ca azi voi bea doar apa chioara. asa cum ne place noua romanilor. cu putina paine.

    RăspundețiȘtergere