My Kid

My Kid

luni, 6 septembrie 2010

Tema zilei 06.09.2010

E prima oara cand detin si scriu pe un blog. 
De ce l-am facut?  Nici eu nu stiu; de folosit- acum incep.

Ideea a pornit de la ultima stire oarecum fierbinte si revoltatoare: politist aproape omorat de-o sticla de vin in cap. Motivele sunt mai putin importante, zic eu -  ceea ce este cu adevarat jenant si oribil este intreaga atitudine a presei, legiuitorilor, etc.
Ceea ce este cu adevarat jenant este ca de fiecare daca cand exista un asemenea incident 20 de milioane de romani, intreaga mass-media si cine mai stie cine - incep sa latre la unison revoltati de o asemenea oribilitate: violenta bruta care sare brusc in ochi si care prin efectul sau da nastere la urmatoarea intrebare oarecum retorica: Mi se poate intampla si mie? Apoi zilele trec, saptamanile, lunile..si nu, asa ceva nu li se intampla. Si in subconstientul individului apare o raza de speranta: eh...a fost un caz izolat! Asta pana la urmatoare lovitura cauzatoare de moarte, pana la urmatoarea reglare de conturi intre clanurile mafiote in care politia nu poate face uz de arma sau pana cand...se intampla neprevazutul: revoltatul cade victima aceleiasi violente pe care a tins sa o ignore. Efectul se disperseaza pentru ca in adancul sinelui toti ne spunem: asta nu mi se poate intampla mie. Cancerul nu iti trimite notificari, traznetul nu anunta: vezi ca maine te lovesc. Iar criminalii nu iti trimit e-mail-uri: maine intru peste tine in casa.
Ipocrizia de a urla la luna stiind ca nu poate urla inapoi este pe atat de jegoasa pe cat de periculoasa. Pentru ca in afara de ticalosenia oamenilor rai, urmatorul rau care provoaca pagube este indiferenta oamenilor buni.

Ideea care in cazul de fata ar trebui sa ridice mari semne de intrebare si ar trebui sa zbarleasca parul de pe mainile unei societati care se doreste a fi critic-obiectiva si democratica in gandire, este urmatoarea: daca unui politist (bun sau rau, cum o fi fost el) i se poate intampla asta, ce i se poate intampla unui om de rand? Ce se poate intampla cand esti lipsit de orice aparare? Si daca il omori/ ranesti in legitima aparare, ce ti se intampla dupa ????????
Apelezi la o politie care in ciuda statutului pe care ar trebui sa il aiba-  cade ea insasi victima unor mafioti de duzina de frica repercursiunilor pe care un organ abilitat prin lege si statut sa se apere, le poate suferi pentru ca a respectat dreptul dat prin lege - respectiv statut????? Sau ramai la mana aceluiasi procuror care a eliberat chiar agresorul in cauza pe motiv ca nu reprezinta un pericol public??
Cei care veti citi si care condamnati violenta, asa zisii intelectuali, asa numitii oameni de bine si buni credinciosi care sustineti drepturile omului (sau - in acest caz precum si in altele- ale animalelor) conform perceptelor biblice, intrebati-va; faceti un efort si puneti-va in pielea unui om cu arma in mana care este atacat de un muist care dupa ce ca nu da doi lei pe lege mai si scapa de ea. Stati cu arma in mana in fatza unui nenorocit si alegeti-va statutul: de victima jelita 2 saptamani de intreaga presa, data ca exemplu de <asa nu! e timpul sa se ia masuri> si apoi uitata, sau apasati usor si cu dragoste - tragaciul ?

Am devenit un popor de ipocriti....de la fata mare care plange cand vede o floare strivita dar e indiferenta fatza de violenta care o inconjoara multumite fiind ca au un nou subiect de barfa (pentru ca, nu-i asa, daca nu provoci leii - ei pana la urma sunt animale care simt omul bun si nu-l ataca)  - pana la lepadaturile care ar trebui sa faca legi in masura sa apere oamenii de rand, care ar trebui sa dea pedepse extrem de dure si care plang cu lacrimi de crocodil pentru victimele care cad in urma indiferentei lor.
Elvetia, in care puscaria e un paradis, Elvetia in care drepturile omului sunt cu adevarat respectate, Elvetia cea neutra, Elvetia care are prima clinica de eutanasiere umana - ia serios in considerare reintroducerea pedepsei cu moartea.
Ooooooo dar cum ? Pedeapsa cu moartea? ????? la noi, in Romania, tara cre(s)tina si vorba aia, cu frica de Dumnezeu? La noi, unde bisericile infloresc construite pentru popi nemernici care sau sunt poponari sau bat batranii care scurteaza drumul prin curtea manastirii?
DA ! LA NOI.
LA NOI! 
Pentru ca la noi nu numai ca legile sunt tampite si mofturoase ca o femeie care te trateaza in functie de toanele ei: daca este sau nu la ciclu (scuze doamnelor dar asa e), dar sunt si IMPOTENTE (scuze domnilor) dar mai sunt si incapabile de a proteja in atotputernicia de care ar trebui sa dea dovada pentru ca daca nu le respecti iti iei uniforma de inchisoare cu grad ridicat de securitate, daca te folosesti de drepturile care-ti sunt acordate (in acest caz dreptul la apararea integritatii corporale sau a proprietatii) iti iei uniforma de inchisoare de maxima securitate. Un prieten avocat mi-a descris cum la procesul unor capi ai lumii interlope procurorii si judecatorii intorceau fetele de frica alora. No comment.
Deci, da, la noi! Si pana la urma, de ce babele, tampitii si <bunii crestini> s-ar opune acestei pedepse? Pentru ca la fel cum scheauna indignati cand ceva rau li se intampla in batatura pentru ca apoi sa uite, la fel de bine pot latra si apropos de subiectul asta: pana la urma, de ce va temeti? Cu ce va afecteaza pe voi? Ala-si primeste pedeapsa  pentru a ca a fost un animal si voi continuati sa traiti bine-mersi, ca si atunci cand victima nevinovata moare.
Cand ai un caine turbat ce faci? Il rogi frumos sa se calmeze?

Da, nu se stie niciodata raspunsul unei lovituri: poate politistul avea teasta din granit si-l omora pe ala in bataie, poate ca se ferea ca Jet Li si il lipea de podea. Da...na surpriza, ca e la un pas de moarte . Introducerea pedepsei cu moartea nu garanteaza ca astfel de fapte nu se vor mai produce. Insa dupa cateva executii - in mod cert se vor mai domoli simtitor. Pentru ca de multi ani incoace (si regimul comunist a cam demonstrat asta) poporul asta in majoritatea lui, de cacat, nu stie de vorba buna. Stie doar de suturi in cur cand nu-si face treaba. Politica vis-a-vis de teroristi este ca nici un stat nu negociaza cu ei - nici macar cand vine vorba de vieti omenesti iar miza ar fi doar o suma de bani si cedarea in fatza amenintarilor. In fata demnitatii statului - vietile oamenilor cantaresc mai putin. Comparatia este putin fortata, insa, in cazul pedepsei cu moartea, CE ar avea statul de pierdut ??????Cu teroristii care ameninta serios sa omoare zeci de oameni nu negociem dar negociem cu <fii de interlopi>? Cu mafia tiganeasca? Negociem cu coruptia?
Negociem...Atata negociem incat la un moment dat, vor incepe ei sa negocieze cu noi...
Cineva spunea mai demult:
Wir waren einfach, weil das Volk einfach ist. Wir dachten primitiv, weil das Volk primitiv ist. Wir waren agressiv, weil das Volk radical ist "
( " Am fost simpli, pentru ca poporul e simplu. Am gandit primitiv, pentru ca poporul e primitiv. Am fost agresivi pentru ca poporul e radical " ).
Eu zic ca ar cam fi timpul sa devenim radicali..
O zi buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu